Мерки на претпазливост за машината за тестирање на машината за пловечко минирање

- 2021-09-22-

1. Пред работа, операторот најпрво треба да ги разбере релевантните прописи во прирачникот за употреба на лазачотмашина за шут минирање, и целосно да ја разбере структурата и функцијата на опремата.

2. Пред да ја стартувате машината, операторот треба да провери дали прицврстувачите се лабави и дали мазната состојба на машината ги исполнува барањата.

3. Машината за шут минирање од типот на гасеници бара точна инсталација. Пред да ја стартувате машината, треба да се изврши тест со едно дејство за секоја компонента и мотор. Вртењето на секој мотор треба да биде прецизно, ремените на ползачот и дигалката треба да бидат умерено затегнати и да нема отстапување.

4. Проверете дали струјата без оптоварување на секој мотор, пораст на температурата на лежиштето, редуктор и уред за шут минирање работат правилно. Доколку се најдат проблеми, факторите треба да се истражат и навреме да се прилагодат.

5. Откако нема проблем при тестирањето на една машина, тестот за празен òд за колекторот за прашина, дигалката, ротацијата на барабанот напред и уредот за шут минирање може да се изврши во низа. Времето на мирување е еден час.

Структурата на машината за пловечко минирање:

Машината за минирање со пловечки шут е мала опрема за чистење, главно составена од просторија за чистење, склоп за шут-минирање, лифт, сепаратор, транспортер за завртки, цевковод за отстранување прашина и други делови. Соба за чистење Просторијата за чистење е изработена од челична плоча и заварена конструкција од челик. Тоа е затворен и простран работен простор за чистење на работните парчиња. Двете врати се отвораат надвор, што може да го зголеми просторот за чистење на вратата.